ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη»

Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη»

Σφοδρή και πολυμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης, υπογράμμισε, αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές.

Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στο ξεδίπλωμα του προγράμματος της ΝΔ.

Εκτοξεύοντας «πυρά» για τη διαπραγμάτευση και την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία, σε καταστροφικό δρόμο που ξεκίνησε πριν τις εκλογές του 2015 και καταλήγει στο 4ο μνημόνιο, δεύτερο κατά σειρά στα δύο χρόνια της κυβέρνησης». Το μνημόνιο έρχεται χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με δυσβάσταχτα μέτρα κυρίως για τους ασθενέστερους και εξυπηρετεί «μόνο έναν σκοπό, την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία, πρόσθεσε.

Ενόψει της κατάθεσης των συμφωνηθέντων στη Βουλή και της ψηφοφορίας για την έγκρισή τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν μερικοί βουλευτές τους και το λένε με τοσο θράσος που προκαλεί τη χλεύη και την περιφρόνηση των πολιτών».

Οσον αφορά το μέτωπο της διαπλοκής, ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι οι κυβερνώντες «αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι» ενώ οι ίδιοι «υπόσχονταν ότι θα τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή».

«Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ … Ζούμε την πληρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας… Οι πολιτικοί τους αντίπαλοι συκοφαντούνται συστηματικά την ώρα που κυβερνητικοί ταξιδεύουν με ιδιωτικά λίαρ τζετ σε εξωτικούς προορισμούς… Και όλα αυτά ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με φωτογραφικές τροπολογίες για να δημιουργηθούν νέα τζάκια» ανέφερε.