ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΔΕ: «Ταλιμπάν του λαϊκισμού ο Π. Σκουρλέτης»

ΚΕΔΕ: «Ταλιμπάν του λαϊκισμού ο Π. Σκουρλέτης»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε σήμερα, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για «κουτοπονηριές» και «ψέματα», σχολιάζοντας την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, ύστερα από σχετική επερώτηση 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε μια περίοδο που η συναίνεση και η συνεργασία αποτελούν μονόδρομο για να ξεπεράσει η πατρίδα μας την κρίση, ο κ. Σκουρλέτης επιλέγει για μια ακόμη φορά τη σύγκρουση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ προσθέτοντας πως η χθεσινή παρουσία του κ. Σκουρλέτη στη Βουλή «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν αντέχει το δημοκρατικό διάλογο και ενοχλείται από τις πρωτοβουλίες του προέδρου της ΚΕΔΕ».

«Ο κ. Σκουρλέτης είπε πολλά ψέματα. Είπε ψέματα για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση, της περιόδου 2010-2016. Είπε ψέματα ότι το 2017 δεν έγινε και νέα περικοπή πόρων στους δήμους, μέσω του προϋπολογισμού. Είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε πως για το μπάχαλο με τους συμβασιούχους ευθύνονται οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γνωρίζει ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι νομοτεχνικά εσφαλμένες επιλογές της κυβέρνησης. Είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι θα δοθούν 2,2 δισ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ για τους Δήμους» επισημαίνει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της

Η Ένωση στέκεται επίσης στο γεγονός ότι «για μια ακόμη φορά προσέβαλε τους δημάρχους, χαρακτηρίζοντάς τους ταλιμπάν της Νέας Δημοκρατίας». «Προφανώς ο κ. Σκουρλέτης, ως ταλιμπάν του λαϊκισμού, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» συμπληρώνει. Στη συνέχεια, στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ κατηγορεί τον υπουργό ότι δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ξεκάθαρη απάντηση στα ζητήματα που του τέθηκαν για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, την κυβερνησιμότητα των Δήμων σε περίπτωση που εφαρμοστεί η απλή αναλογική, τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη.

Ο κ. Σκουρλέτης στοχοποιείται ακόμη από την ΚΕΔΕ διότι «προσπάθησε να ξεφύγει από την ουσία της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή,  καταφεύγοντας σε κουτοπονηριές» όπως «οι αναφορές του στην πιθανή υποψηφιότητα του Γ. Πατούλη είτε στο Δήμο Αθηναίων, είτε στην Περιφέρεια Αττικής στις προσεχείς εκλογές».

«Προφανώς ξεχνά ότι οι εκλογές αυτές αργούν. Το 2019 είναι ακόμη πολύ μακριά. Αντίθετα, είναι πολύ κοντά η μέρα που ο κ. Σκουρλέτης θα αποχωρήσει και από το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα έργο» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, καλώντας τον παράλληλα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.