ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για αλλαγές στην Παιδεία: «Παροχολογία και ψεύδη»

ΝΔ για αλλαγές στην Παιδεία: «Παροχολογία και ψεύδη»

Για «κρεσέντο υποτιθέμενης ευαισθησίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως οι αλλαγές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «σηματοδοτούν την οπισθοδρόμηση και ακυρώνουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ανώτατων Ιδρυμάτων».

Αναλυτικά:

«Ακούσαμε, έκπληκτοι, τον πρωθυπουργό να υπερηφανεύεται για τα “κατορθώματα” της Κυβέρνησής του στον χώρο της Παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια. Κι αυτό ενώ, ενδεικτικά, έχουν καταργηθεί τα πρότυπα σχολεία, έχουν υποβαθμιστεί τα ολοήμερα σχολεία, έχει κριθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Μπαλτά – Κουράκη για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, έχουν επιστρέψει οι αιώνιοι φοιτητές.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να υπόσχεται ακοστολόγητες παροχές για όλους, σε ένα κρεσέντο υποτιθέμενης ευαισθησίας.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλαγές που σηματοδοτούν την οπισθοδρόμηση και ακυρώνουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Τι δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό: Με ποιο σχέδιο θα πραγματοποιήσει όλα αυτά που “γενναιόδωρα” υποσχέθηκε, που θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσει τις ψηφοθηρικές εξαγγελίες του, πώς θα αναβαθμίσει ποιοτικά το σχολείο όταν δεν κάνει ούτε μία αναφορά στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Οι όποιες σωστές μεμονωμένες προγραμματικές σκέψεις, δυστυχώς χάνονται μέσα στο γνωστό και δοκιμασμένο λαϊκισμό της Κυβέρνησης.

Έναν λαϊκισμό που κορυφώθηκε όταν ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για μόνιμους διορισμούς. Χωρίς κανένα στοιχείο ούτε για το πόσοι ούτε για το πώς, και ιδίως όταν η ίδια η Κυβέρνηση έχει παραδεχτεί, δια αιτιολογικής έκθεσης σε τροπολογία, ότι δεν μπορεί να προβεί σε μόνιμους διορισμούς έως το 2019.

Δυστυχώς, στα βήματα του πρωθυπουργού, κινήθηκε και ο Υπουργός Παιδείας, καθώς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απαιτήσεις των δανειστών σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, είπε ότι “θεωρούμε ότι έχει γίνει δεκτό αυτό που ήδη υπάρχει”, δηλ. ο Νόμος Φίλη 4415/2016, όπως ψηφίστηκε στις 31/08/2016.

Ο Υπουργός φαίνεται δεν διάβασε καλά το κείμενο της προσυμφωνίας με τους δανειστές. Σε αυτό η τροποποίηση του εν λόγω Νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση τίθεται ξεκάθαρα ως προαπαιτούμενο.

Αυταπάτες; Ψέματα; Τίποτε από αυτά δεν θα επιτρέψουμε σε τόσο σοβαρά θέματα που διαμορφώνουν το μέλλον των παιδιών μας».