ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εως τις 20 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων

Εως τις 20 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων

Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, επανέλαβε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για να προσθέσει ότι μέχρι το επόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, τα μέτρα θα έχουν τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. 

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης των μέτρων, καθώς εξελίσσεται η διεθνής συζήτηση για το χρέος, έτσι ώστε έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Δρόμοι Επιβίωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έκθεση φωτογραφίας με τη ζωή των προσφύγων στο επίκεντρο), είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, με τη συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Σκα Κέλερ, με την πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Γκαμπριέλ Ζίμερ, και Ελληνες ευρωβουλευτές. Οπως επεσήμανε ο Ν. Βούτσης, το θέμα των συζητήσεων στις συναντήσεις αυτές ήταν κυρίως η ατζέντα του μέλλοντος της Ευρώπης. Αναφερόμενος στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «χαίνουσα πληγή».