ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ – «Κακή» θεωρούν τη συμφωνία επτά στους δέκα πολίτες

Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ – «Κακή» θεωρούν τη συμφωνία επτά στους δέκα πολίτες

Προβάδισμα 10 μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σφυγμομέτρηση της εταιρείας Prorat για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Στη δυνητική εκλογική επιρροή η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 11%. Παράλληλα, τουλάχιστον επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι κακή.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ 9%, η Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.

Όσον αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% να απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».