ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χ.Α. πρέπει να βρει απέναντi της ένα δημοκρατικό μέτωπο

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χ.Α. πρέπει να βρει απέναντi της ένα δημοκρατικό μέτωπο

Για επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στον Ν. Δένδια το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή ενώ χαρακτηρίζει «γελοίες» τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

«Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», τονίζει, σε ανακοίνωσή του.

«Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η ΧΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπό της και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της.
Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες».

Τέλος, στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνεται ότι «οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη, περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)