ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση στο Μάντσεστερ

Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση στο Μάντσεστερ

Την αλληλεγγύη προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter, ενώ καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ. Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για το χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ανακοίνωσή για την επίθεση εξέδωσε και το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Κοτζιάς: Τραγικό συμβάν η απώλεια νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία

Την λύπη του εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ στη Ρόδο για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και την βρετανική κυβέρνηση και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της αθρώπινης ζωής.

Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του».

ΑΝΕΛ: Νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ καταδίκασαν επίσης την επίθεση στην Αγγλία. «Είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων εφήβων και παιδιών στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον Βρετανικό λαό».

Κικίλιας: Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».  Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Γεννηματά: Σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης στο μίσος και τον φόβο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ:
«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο».

Ποτάμι: Σήμερα είμαστε όλοι Βρετανοί

Με την φράση «Σήμερα είμαστε όλοι Βρετανοί, όπως χθες ήμασταν Γάλλοι, Βέλγοι, Σουηδοί…», εκφράζει την αλληλεγύη του το Ποτάμι σε επίσημη ανακοίνωση του την επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σήμερα το Μάντσεστερ. Χθες το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Νίκαια, το Λονδίνο, η Στοκχόλμη… Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι σκοταδιστές κατά της Ευρώπης συνεχίζεται με θύματα, νέα παιδιά που διασκεδάζουν. Η επιδίωξή τους να επικρατήσει ο φόβος. Να αλλάξει ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μέσα από τα τυφλά χτυπήματα και το αίμα. Οι αξίες, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ατομικής ελευθερίας, που είναι ο στόχος αυτών των επιθέσεων δεν θα μπουν στο συρτάρι για χάρη των τρομοκρατών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.