ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Διεκδικούμε καλύτερη λύση για το χρέος

Τσίπρας: Διεκδικούμε καλύτερη λύση για το χρέος

Στο αποτέλεσμα του Eurogroup αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου, σημειώνοντας πως η χώρα διαπραγματεύεται μια καλύτερη λύση από εκείνη που κατέθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και η οποία απερρίφθη.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές, δείγμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η στήριξη της κοινωνίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

«Η χώρα δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back»

Για τη λύση που πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με το χρέος, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήταν τόσο αισιόδοξη λύση, καθώς δεν αντιστοιχούσε στις θυσίες του ελληνικού λαού, για αυτό και απερρίφθη, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια καλύτερη λύση για το χρέος.

Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές με το πέρας του 3ου προγράμματος εξασφαλίζοντας σταθερά επιτόκια. «Πιστεύω ότι ο στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα -με το πέρας του 3ου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018- να έχει δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές με σταθερά επιτόκια, είναι κοντά» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αρνηθήκαμε, όχι τόσο αισιόδοξη η λύση του που να αντιστοιχεί και στις θυσίες του ελληνικού λαού- πόσο δε μάλλον με μια ακόμα καλύτερη λύση που παλεύουμε και διαπραγματευόμαστε αυτές τις μέρες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε η χώρα, κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back» και πρόσθεσε «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ