ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία Μπουτάρη για νέα θητεία

aisiodoxia-mpoytari-gia-nea-thiteia-2193313

Αισιόδοξος πως το 2019 θα βρει την «Πρωτοβουλία» ενωμένη και ανανεωμένη, ώστε να κερδηθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές και να επέλθει η αλλαγή νοοτροπίας στην πόλη, εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση ενωτικής διάθεσης προς τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης, ο κ.Μπουτάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστήριξε πως η τρέχουσα θητεία θα πρέπει «να ολοκληρωθεί αξιοπρεπώς και επιτυχώς» και πως θα πρέπει «να κερδηθεί και η επόμενη».

«Ο κόσμος μάς ψήφισε για την τρέχουσα θητεία, την οποία πρέπει να ολοκληρώσουμε αξιοπρεπώς και επιτυχώς. Πρέπει να κερδίσουμε και την επόμενη θητεία, του 2019, διότι η αλλαγή νοοτροπίας και η αλλαγή στον δήμο -που προσπαθούμε να επιφέρουμε και την οποία εγκρίνει ο κόσμος- δεν γίνεται σε μια και σε δύο θητείες. Θέλει μια ολόκληρη γενιά και αυτό παλεύουμε» υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που σημειώθηκε το περασμένο διάστημα με τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους: “Από την πρώτη μέρα είχαμε διαφορές. Άλλες διαφορές είχαμε όταν παλεύαμε να κερδίσουμε το δήμο και άλλες όταν γίναμε διοίκηση. Εμφανίζονται και λένε για προδότες, αποστάτες και διάφορα άλλα. Κι εγώ έχω πει κουβέντες που καμιά φορά είναι πιο δυσάρεστες, όμως είναι πάνω στα νεύρα”.

Ο κ.Μπουτάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως όλα θα ξεπεραστούν ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019. «Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι και ενωμένοι θα είμαστε και θα ανανεωθεί η «Πρωτοβουλία».

Αλλωστε, στο επόμενο εκλογικό σύστημα προκρίνεται η απλή αναλογική που προϋποθέτει συναινέσεις. Συναίνεση θα πει, κάνω λίγο πίσω εγώ, κάνεις λίγο πίσω εσύ και προχωράμε».

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος έως την ηλικία των 100 ετών και πρόσθεσε πως θα υποβάλει την υποψηφιότητα του στη γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας».

«Οταν θα έρθει η ώρα των εκλογών όποιος επιθυμεί να γίνει δήμαρχος θα βάλει υποψηφιότητα. Και η γενική συνέλευση θα αποφασίσει ποιον θα στηρίξει. Εγώ θα βάλω υποψηφιότητα, έχω πει πως θέλω να είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών».

Υπεραμύνθηκε του έργου που υλοποιεί η διοίκηση του σε αυτή τη δεύτερη θητεία, αναφέροντας ενδεικτικά τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν σε προσφυγικό, καθαριότητα, ΟΑΣΘ και αρχαιότητες του Μετρό.

Για το κυκλοφοριακό είπε πως «δεν λύνεται χωρίς μετρό και χωρίς επιπλέον δύναμη της δημοτικής αστυνομίας. Τα αυτοκίνητα είναι πιο πολλά από αυτά που "σηκώνει" η πόλη. Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό; Ας έρθει ένας μάγος να το λύσει».

'Οσο για τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων, που άρχισαν να ακούγονται ενόψει του 2019, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως «αναδείξαμε την πόλη σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί δέλεαρ για ανθρώπους που θέλουν να είναι δήμαρχοι».

Ο κ.Μπουτάρης εξέφρασε και την ελπίδα «μέχρι το 2019 να τελειώνει όλη η ιστορία της υπεξαίρεσης, να τελειώσουν τα δικαστήρια, οι ειδικές εντολές και όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν ως δήμο Θεσσαλονίκης».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)