Ξυδάκης: Tα προαπαιτούμενα ετέθησαν τελευταία στιγμή από τους δανειστές

Ξυδάκης: Tα προαπαιτούμενα ετέθησαν τελευταία στιγμή από τους δανειστές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ακούω προσεκτικά τις ενστάσεις και αντιρρήσεις, σε αρκετά συμφωνώ αλλά επίσης πρέπει να συμφωνήσουμε ότι από το 2010 το κοινοβούλιο τελεί σε καθεστώς εξαίρεσης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ξυδάκης μάλιστα έκανε «έκκληση στο νου» όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα αφήσουμε πέντε ουρές να υπονομεύσουν την μείζονα πολιτική προσπάθεια; Κάνω έκκληση στο νου στη λογική στο όνομα ενός πολιτικού πραγματισμού» και συνέχισε επικαλούμενος τον πραγματισμό. 

«Να μιλήσουμε με πολιτικό πραγματισμό, η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει τα προαπαιτούμενα για να πάμε σε καθαρό διαπραγματευτικό πεδίο στο Εurogroup. Ήδη εξελίσσονται έντονες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να πάμε σε κάποια αρχή ξέφωτου για τη χώρα. Αυτή είναι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και είναι διαφανής και δημόσια. Δεν είναι κάτι καινούργιο».

Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι τα προαπαιτούμενα ετέθησαν τελευταία στιγμή από τους δανειστές και επισήμανε ότι για την κυβέρνηση θα ήταν εν τέλει ευκολότερο να περάσουν στο προηγούμενο πακέτο μέτρων, αλλά ετέθησαν από τους θεσμούς για τις δικές τους σκοπιμότητες.

«Θα αφήσουμε πέντε ουρές να υπονομεύσουν την μείζονα πολιτική προσπάθεια; Κάνω έκκληση στο νου στη λογική στο όνομα ενός πολιτικού πραγματισμού», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή