ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είμαστε στο σημείο επιστροφής στην κανονικότητα

turkish-prim

«Σε μια εποχή που ο νεοφιλελευθερισμός έχει καταστήσει όμηρό του την Ευρώπη, κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα για αλλαγή της Ευρώπης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, και Πρασίνων) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο: «Το απόν σενάριο – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «έχει φτάσει στο σημείο της επιστροφής στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, το σημείο από το οποίο η έξοδος από τα μνημόνια της λιτότητας είναι ορατό, καθαρό και μη αναστρέψιμο». Τόνισε ότι «μετά τη συμφωνία στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, αυτό το σημείο έχει ημερομηνία και αυτή είναι το επόμενο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2018». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό της κυβέρνησης να δραπετεύσει από την πολιτική ευθύνη που της εμπιστεύτηκε ο λαός, ούτε και να παραδώσει τον λαό σε εκείνες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της πιο διεφθαρμένης μερίδας της ολιγαρχίας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή «να μείνουμε και να παλέψουμε, φτιάχνοντας συμμαχές στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, διαπραγματευόμενοι σκληρά, προσπαθώντας να ανοίγουμε παράθυρα ελπίδας στο σκοτάδι του ευρωπαϊκού κατεστημένου».

Σημείωσε ότι μια νέα αρχή για την Ευρώπη «είναι αναγκαία, επείγουσα και πιθανή, αν δουλέψουμε μαζί, αν ενώσουμε δυνάμεις και εναπόκειται σε εμάς να τη δημιουργήσουμε».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)