Σφοδρή κριτική της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους

Σφοδρή κριτική της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη, όχι απλώς με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα με τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους, αλλά και με τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για τους έως τώρα χειρισμούς της, βρίσκεται η κυβέρνηση, δηλώνοντας παράλληλα ότι προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις αναμένει να πληροφορηθεί το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να δούμε με ποιον τρόπο διαχειρίζεται –σε ό,τι αφορά την ερμηνεία και της νομοθετικής διάταξης, αλλά και τη συνταγματική ερμηνεία που θα κάνει- το σύνολο της υπόθεσης και από εκεί και πέρα θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε», ανέφερε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες για τα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευθεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Στόχος της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι να αναπαράγει μια σειρά από νομικές πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες στόχευαν κατά κύριο λόγο στο να δημιουργήσουν εκλογικές πελατείες χρησιμοποιώντας εργαζομένους ως ομήρους ή να δημιουργήσει συνθήκες έτσι ώστε να αποδοθούν μια σειρά από υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου –πολλές φορές με πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος- στους εργολάβους, αλλά να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος, με αφορμή ερώτηση του οποίου έγινε η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, υπενθύμισε ωστόσο ότι όταν από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνταν τα πράγματα, η αρμόδια υπουργός Ολγα Γεροβασίλη ουσιαστικά «έκλεινε το μάτι» στους συμβασιούχους, για την προοπτική μονιμοποίησής τους. «Πριν από ενάμιση μήνα είχα ρωτήσει την κ. Γεροβασίλη –με την νομική μου ιδιότητα περισσότερο- τι θα κάνει με τους εργαζομένους με συμβάσεις στο δημόσιο, γιατί δεν πρέπει να είσαι προφήτης ή μάντης ή μέντιουμ για να εκτιμήσεις αποφάσεις δικαστηρίων που επίκεινται, πού περίπου μπορούν να κινηθούν» είπε ο κ. Λοβέρδος, για να συνεχίσει: «Της είχα πει ότι αν έφερνε το θέμα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, είχαμε να της πούμε προτάσεις για λύση του προβλήματος. Δεν το είδε θετικά και υπαινίχθηκε μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Την άλλη μέρα οι εφημερίδες ήταν γεμάτες από τις δηλώσεις της στη Βουλή περί μονιμοποίησης των συμβασιούχων και ιδού τα αποτελέσματα».

Αντί άλλης απάντησης, ο κ. Τζανακόπουλος περιορίστηκε να σημειώσει: «Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και αυτό που προσπαθούν αυτήν τη στιγμή οι συναρμόδιοι Υπουργοί είναι να βρούμε μια λύση που θα είναι η βέλτιστη δυνατή, ξαναλέω βέβαια δεδομένων των συνταγματικών περιορισμών και της δύσκολης κατάστασης που δημιουργείται από μία νομοθεσία που είναι ανελαστική και δεν παίρνει υπόψη της κατά κύριο λόγο τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά πολύ περισσότερο των διαφόρων εργολάβων που πουλούν υπηρεσίες, πολλές φορές με δυσμενή δημοσιονομικά αποτελέσματα για το ελληνικό δημόσιο. Καλωσορίζουμε την προαίρεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή