Αστυνομικοί του G20 συμμετείχαν σε πάρτι και καβγάδες

Αστυνομικοί του G20 συμμετείχαν σε πάρτι και καβγάδες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αστυνομικές δυνάμεις που εστάλησαν από το Βερολίνο στο Αμβούργο και αναπτύχθηκαν εκεί ενόψει της συνόδου του G20 την προσεχή εβδομάδα, επαναπατρίσθηκαν εσπευσμένα, μετά τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που τους εμφάνιζαν να επιδίδονται σε όργια, να ουρούν δημοσίως και να συμμετέχουν σε πάρτι εντελώς μεθυσμένοι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι τρεις μονάδες που αριθμούσαν συνολικά 300 άνδρες από το Βερολίνο αποπέμφθηκαν και δεν θα είναι μέρος της δύναμης περιφρούρησης της συνόδου, με δεδομένο ότι οι γερμανικές αρχές αναμένουν βίαια επεισόδια από αντικαπιταλιστικές οργανώσεις και απαιτείται ετοιμότητα.

Η ταμπλόιντ εφημερίδα «Μπιλντ» δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες αστυνομικοί με πολιτικά κρατούν ποτά και μπουκάλια μπίρες και καπνίζουν ναργιλέδες στη διάρκεια της παραμονής τους σε χωριό από λυόμενες κατασκευές, που είχε διαμορφωθεί στο γερμανικό λιμάνι. Η «Μπιλντ» δεν διευκρίνισε πώς απέκτησε τις φωτογραφίες. Η ίδια εφημερίδα αλλά και άλλα φύλλα έγραψαν ότι ένας αστυνομικός και μία αστυνομικός έκαναν σεξ στη διάρκεια του πάρτι, ενώ συνάδελφοί τους ούρησαν τον φράχτη στο ειδικά διαμορφωμένο χωριό, που δημιουργήθηκε για τη στέγαση προσφύγων. Η «Μπιλντ» αποκάλυψε, επίσης, ότι έτερος αστυνομικός χόρευε πάνω σε ένα τραπέζι φορώντας μόνο ένα μπουρνούζι και με το όπλο του να κρέμεται από τον ώμο του. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άλλη ομάδα συναδέλφων τους από το Βούπερταλ και η εξήγησή τους ήταν «η ανία», αφού όπως είπαν, το χωριό στο οποίο κατέλυσαν δεν διέθετε τηλεόραση. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως σε αυτήν την περίπτωση δεν μιλάμε για σχολική εκδρομή 16χρονων, αλλά για επιχείρηση της αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε την απόφαση με ανάρτησή της στο Twitter.

«Είναι αλήθεια πως η ηγεσία της αστυνομίας του Αμβούργου αποφάσισε να απομακρύνει τους συναδέλφους από το Βερολίνο εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου. Περίπου 20.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στη διάρκεια της συνόδου του G20, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή