ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για ΕΣΡ: Σημαντικό βήμα για αδειοδότηση

Παππάς για ΕΣΡ: Σημαντικό βήμα για αδειοδότηση

Επιλέγοντας να… επιτεθεί στην αντιπολίτευση για την άποψή της περί δήθεν «απεριόριστου αριθμού» αδειών αλλά χωρίς να σχολιάσει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανέτρεψε την δική του εισήγηση περί, μόλις, τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ περί χορήγησης επτά αδειών τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο κ. Παππάς που είχε επιμείνει μέχρι τέλους στο όριο των τεσσάρων αδειών, είτε επικαλούμενος… γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας είτε τις συνθήκες στην αγορά, σημειώνει πως η απόφαση του ΕΣΡ «είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει: «Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός».