Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πενς για Κυπριακό και διμερείς σχέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πενς για Κυπριακό και διμερείς σχέσεις

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις αλλά και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κ. Τσίπρας, θα ενημερώσει την Τρίτη 11 Ιουλίου, στις 11:00 την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον Λευκό Οίκο, η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον κ. Πενς να απευθύνει στον κ. Τσίπρα πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθεί σύντομα την Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ ο κ. Πενς συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα προς την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη. 

Παράλληλα, ο κ. Πενς ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, για την συμβολή της στο ΝΑΤΟ αλλά και για την στρατιωτική συνεργασία της χώρας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό κατά τη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε τη συνεχή αμερικανική στήριξη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού ως δικοινοτική – διζωνική ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή