Συνάντηση προέδρου Εξεταστικής για Υγεία με κομβικό μάρτυρα

Συνάντηση προέδρου Εξεταστικής για Υγεία με κομβικό μάρτυρα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για «τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας» Αντ. Μπαλωμενάκης είχε συνάντηση με βασικό μάρτυρα το βράδυ της προηγουμένης από την κατάθεσή του, δίχως να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής, έχει από χθες προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με την πολιτική διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης – η οποία ως γνωστόν βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι ο επί σειράν ετών πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν» Κων. Κρέτσης, ο οποίος –όπως είχε προγραμματιστεί– παρουσιάστηκε χθες να καταθέσει στη συνεδρίαση της Εξεταστικής. Από ερώτηση του κ. Γ. Γεωργαντά (Ν.Δ.) αποκαλύφθηκε η μηδέποτε έως εκείνη τη στιγμή ανακοινωθείσα συνάντηση του μάρτυρα με τον πρόεδρο της επιτροπής. Ο κ. Κρέτσης αρχικά δήλωσε ότι δεν θυμόταν εάν είχε έρθει την προηγουμένη στο μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Μετά, όμως, από εσπευσμένη παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη, σύμφωνα με την οποία εκείνος με δική του πρωτοβουλία ήθελε να τον συναντήσει «για διαδικαστικά ζητήματα», ο κ. Κρέτσης παραδέχθηκε την επίσκεψη και τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για συζήτηση επί «διαδικαστικών» θεμάτων. Στη νέα ερώτηση (εν μέσω μεγάλου θορύβου από τις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) ποια διαδικαστικά θέματα συζήτησε με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο μάρτυρας κ. Κρέτσης δήλωσε ότι αρνείται να δώσει απάντηση. Αρκετά αργότερα, πάντως, με αφορμή νέες ερωτήσεις αυτή τη φορά του κ. Γ. Μαυρωτά προς τον μάρτυρα για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε ότι ήταν ο κ. Κρέτσης που ζήτησε να τον δει.

«Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κυβέρνηση έρχεται μέχρι και σε προσυνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς.

«Πρόκειται για μια εντελώς αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού», ανταπάντησε ο κ. Μπαλωμενάκης για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Κατόπιν αιτήματος του σημερινού μάρτυρα, τον συνάντησα δέκα λεπτά, επτά λεπτά μάλιστα, στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου χθες, ακριβώς για να του πω τα διαδικαστικά και πώς θα γίνει η διαδικασία».

Στη σκιά όλων αυτών και με το δεοντολογικό ερώτημα αν πρόεδρος Εξεταστικής έχει δικαίωμα να συναντήσει κατ’ ιδίαν μάρτυρα, ιδιαίτερα μάλιστα την προηγουμένη της ημέρας καταθέσεώς του, δίχως ενημέρωση των μελών της επιτροπής, καθώς επίσης και για το εάν άλλοι πρόεδροι άλλων Εξεταστικών έχουν κάνει ανάλογη κίνηση να παραμένουν αναπάντητα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας αρχικώς να δηλώνουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η κατάθεση του κ. Κρέτση και στη συνέχεια να αναγιγνώσκουν δήλωσή τους (την οποία προσυπέγραψε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αθ. Παπαχριστόπουλος), στην οποία καταγγέλλεται ο κ. Λοβέρδος ότι είπε συνειδητά ψέματα στην επιτροπή κατά την πρόσφατη κατάθεσή του. «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή