Ο Ευ. Βενιζέλος ζητεί κλήση Βαρουφάκη στη Βουλή

Ο Ευ. Βενιζέλος ζητεί κλήση Βαρουφάκη στη Βουλή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα κλήσης του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη προς ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έθεσε χθες προφορικά και με επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του, όπως αυτές εμπεριέχονται στο νέο του βιβλίο, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι τίθενται «σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών και ειδικότερα της κυβέρνησης και του τρόπου που αυτή ως συνταγματικό όργανο ασκεί συλλογικά (ως υπουργικό συμβούλιο) και ατομικά στο επίπεδο του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών την εθνικά κρίσιμη αρμοδιότητα της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας σε υπαρξιακής σημασίας θέματα οικονομικής πολιτικής, όπως η ίδια η συμμετοχή στη Ζώνη του Ευρώ». Οπως και προφορικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής επισήμανε, «οι σχετικές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το αρμόδιο για τους θεσμούς κοινοβουλευτικό όργανο που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Τον ανέδειξε σε γκουρού»

Αρχικώς, όπως είχε πράξει και όταν προ καιρού είχε υποβάλει αίτημα ο κ. Σπ. Λυκούδης –τότε– για κλήση του κ. Π. Καμμένου αναφορικά με το θέμα της επικοινωνίας του με ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών, η κ. Χριστοδουλοπούλου τήρησε αρνητική στάση. Σημειώνοντας ότι μέριμνά της είναι να διαφυλαχθεί το κύρος της συγκεκριμένης Επιτροπής, είπε πως «αν παρελάσουν από εδώ όλες οι ιστορίες που απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη καταλαβαίνεται σε τι θα μετατραπεί η επιτροπή μας». Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μη θεωρούν αξιόπιστα τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, με τον κ. Βενιζέλο να αντιδρά: «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του» είπε.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν ότι συμφωνούν με την πρόταση Βενιζέλου, πλην όμως συζήτηση δεν έγινε, καθώς το θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν χθες η τοποθέτηση νέων μελών στο Δ.Σ. της ΕΡΤ και η λήψη σχετικής απόφασης παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των θερινών διακοπών, τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι για εκείνη την περίοδο έχει σχεδιαστεί να κληθεί προς ακρόαση για τη δική του υπόθεση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή