«Σύγκρουση» ΝΔ – Γαβρόγλου για τη στρατιωτική θητεία

«Σύγκρουση» ΝΔ – Γαβρόγλου για τη στρατιωτική θητεία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της στην οποία καυτηριάζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο Κώστας Γαβρόγλου είχε κάνει χρήση του διατάγματος της χούντας για να μην στρατευθεί, ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει ότι στον στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι, αλλά όπως λέει η ΝΔ «παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας».

«Για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον υπουργό «να πάψει να προκαλεί και να ταλαιπωρεί τον χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Απάντηση Γαβρόγλου

Απαντώντας στην ανακοίνωσή της Πειραιώς, ο κ Γαβρόγλου δήλωσε:

«”Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους».

Όπως σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου: «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της».

Και η δήλωση του υπουργού Παιδείας, καταλήγει: «Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες». 

«Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος» ανταπαντά η ΝΔ και προσθέτει: «Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT