Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την Κύπρο

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την Κύπρο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα για το Κυπριακό προς κάθε κατεύθυνση απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ζάκυνθο. Με αφορμή την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την Κύπρο, «την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της» και προσέθεσε: «Ο,τι κάνουμε για την Κύπρο δεν το κάνουμε μόνο για το νησί, αλλά και γιατί είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανέναν τρόπο».

Νωρίτερα, κατά την την αντιφώνησή του μετά την απονομή μεταλλίου της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου από τον μητροπολίτη Διονύσιο, παρόντων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η αλληλεγγύη είναι η βασική αρχή του πολιτισμού μας, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται το κοινό ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα. Χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέταξε, επίσης, με ελικόπτερο πάνω από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου και στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους πυροσβέστες, τους διαβεβαίωσε ότι «ποτέ δεν πρόκειται ο αγώνας και η προσφορά σας να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και αυτό το είδατε, γιατί ουδείς είπε οτιδήποτε για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας».

Ερντογάν και Ιορδανία

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χτυπά την πόρτα του βασιλιά της Ιορδανίας, προτείνοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», τη μεταφορά νερού στην Ιορδανία διά μέσου των κατεχομένων της Κύπρου. Η εφημερίδα μεταδίδει την πληροφορία ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στην Ιορδανία, οι δύο κυβερνήσεις συζήτησαν το ενδεχόμενο της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στην Ιορδανία διά μέσου του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Ιορδανία, πρότεινε στον βασιλιά Αμπντάλα την επέκταση του αγωγού νερού Ανάμους – Βόρειας Κύπρου στην Ιορδανία», μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή