Και επισήμως υποψήφιος για το κόμμα της Κεντροαριστεράς ο Καμίνης

Και επισήμως υποψήφιος για το κόμμα της Κεντροαριστεράς ο Καμίνης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε και επισήμως το πρωί της Δευτέρας, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου, υπό διαμόρφωση, πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε, ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσει. «Έχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό, κάθε φορά, αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων» ανέφερε, απευθύνοντας πρόσκληση σε κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στους νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.

Ο κ. Καμίνης θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τη Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για την ηγεσία του νέου φορέα έχει εκδηλώσει επίσημα εκτός από τον Γ. Καμίνη και ο Γ. Ραγκούσης ενώ φημολογείται ότι υποψηφιότητα θα θέσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Οι εν δυνάμει υποψήφιοι είναι αρκετοί, ωστόσο οι έχοντες γνώση της ανθρωπογεωγραφίας και των συσχετισμών στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο θεωρούν ότι ο τελικός αριθμός υποψηφιοτήτων δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT