Στ. Θεοδωράκης: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας

Στ. Θεοδωράκης: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα βίντεο στο youtube που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο, κυρίως για την αισθητική, υποβαθμίζοντας έτσι την ουσία της δήλωσής του, ο Στ. Θεοδωράκης επισημοποίησε χθες την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα που ετοιμάζεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ. «Αποφάσισα να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού κινήματος», είπε ο επικεφαλής του Ποταμίου και αφού υπεραμύνθηκε των μέχρι τώρα επιλογών του, αιτιολόγησε την απόφασή του να αντιπαρατεθεί στη Φώφη Γεννηματά και στο κοινό της ΔΗΣΥ από την επιθυμία του «να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια και να δουν οι πολίτες της λογικής –σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι– ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα, είναι το απλό σχέδιό μου» είπε, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα και προανήγγειλε ότι αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με τέσσερα κεντρικά συνθήματα που είναι και οι δικοί του βασικοί στόχοι. Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους, οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων, το Δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο και οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή.

1.000 υπογραφές

Χθες, η επιτροπή Αλιβιζάτου «κλείδωσε» τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 12 Νοεμβρίου (καθώς όλα δείχνουν ότι την πρώτη Κυριακή κανείς δεν θα συγκεντρώσει 50%+1 ψήφο). Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου μαζί με το ποσό των 2.000 ευρώ, να παρουσιάσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου 1.000 υπογραφές στήριξής τους, ενώ και για τους ψηφοφόρους επιβεβαιώθηκε ότι θα καταβάλουν ένα αντίτιμο για να ψηφίσουν, που θα είναι μάλλον 4 ευρώ.

Αν κάτι, ωστόσο, άφησε σε εκκρεμότητα ο κ. Αλιβιζάτος είναι το αν θα υπάρξει τελικά και εξ αποστάσεως ψήφος, όπως είχε αρχικά δεσμευθεί η επιτροπή του. Μέχρι στιγμής, ως φαίνεται, δεν έχει βρεθεί τεχνολογική λύση που να ικανοποιεί όλους τους υποψηφίους, ενώ το γεγονός αυτό αρχίζει πλέον να προκαλεί και τις πρώτες –υπόγειες ακόμη– έριδες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη όσο και του Ν. Ανδρουλάκη (θα ανακοινώσει την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφιος) δεν έκρυβαν χθες την έντονη ενόχλησή τους από τη στάση της Χαρ. Τρικούπη, υποστηρίζοντας ευθέως ότι τα στελέχη της υπονομεύουν με προσχηματικά επιχειρήματα την εξ αποστάσεως ψήφο, για να κρατήσουν την εκλογή όσο μπορούν στα μέτρα τους και κυρίως να μη συμμετάσχουν νέοι ψηφοφόροι από το εξωτερικό που δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι υπόγειες διαμαρτυρίες προκάλεσε χθες και η επιλογή της επιτροπής Αλιβιζάτου να μην πραγματοποιήσει τελικά 13 debates στις περιφέρειες όπως αρχικά είχε αναγγείλει, αλλά να μετακυλίσει την ευθύνη για το αν αυτά θα γίνουν στις διαθέσεις των υποψηφίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή