ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: «Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά … »

kyritsis-os-syriza-den-theloyme-tin-ependysi-sto-elliniko-alla-amp-8230-2211709

Με μία φράση, που πιθανότατα περιγράφει τις παλινωδίες και καθυστερήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης υπογράμμισε ότι η αρχική αντίρρηση του κόμματος για την επένδυση παραμένει.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να πατά σε δύο βάρκες και, ουσιαστικά, να αντιπολιτεύεται το ίδιο, σε επίπεδο δημόσιων δηλώσεων, όσα κάνει η κυβέρνηση, ο κ. Κυρίτσης (Real fm) υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που η κυβέρνησης θα υλοποιήσει, τελικά, την επένδυση είναι γιατί αυτή «την υπέγραψαν οι προηγούμενοι και μπήκε ως όρος στο μνημόνιο».

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε στο μέτρο που είχε προαποφασιστεί και υπογραφεί από τους προηγούμενους και μπήκε ως όρος στο μνημόνιο. Αναγκαστικά κάναμε μια επαναδιαπραγμάτευση με την οποία πετύχαμε κάποια πράγματα» είπε ο κ. Κυρίτσης. Προσέθεσε, δε, με ακροατήριο εντός του κόμματός του και όσων αντιδρούν ότι «δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε, τι θα κάνουμε; Αλλά από εκεί και πέρα θα το υλοποιήσουμε με βάση τον νόμο».

Νωρίτερα, από τη Σαλαμίνα που βρέθηκε για αυτοψία στις προσπάθειες καθαρισμού του Σαρωνικού από την ρύπανση του Αγ. Ζώνη, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης είχε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίσει πως «για το Ελληνικό, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι θέλει αυτήν την επένδυση, στην πράξη όμως, δεν ξέρω πραγματικά τι πιστεύει. Αυτό που βλέπω είναι ότι παραπάνω από το μισό του Κόμμα δεν την θέλει»