ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Σταλινικής εμπνεύσεως ο στρατηγικός σχεδιασμός Τσίπρα

Χρυσόγονος: Σταλινικής εμπνεύσεως ο στρατηγικός σχεδιασμός Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνά ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος μετά τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού, Ν. Καρανίκα, με ευθείες βολές αυτή τη φορά κατά του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρανίκας πριν λίγες ημέρες είχε χαρακτηρίσει τον ευρωβουλευτή «καροτσάκι του Βενιζέλου» , όταν αυτός έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα. Στην  ίδια μάλιστα ανάρτηση στο facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά : «Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας σήμερα στον  Realfm,  ανέφερε κατηγορώντας ευθέως τον Αλ. Τσίπρα πως  «είναι φανερό πως ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Διότι, διαφορετικά θα τον είχε ήδη αποπέμψει από τη θέση του συμβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασμού. »

Συμπεραίνει ακόμη πως «ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ'ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν, το κάνει τώρα ο κ. Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, όταν υπήρχε κάποιος αντιφρονών στο κομουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1930, ο Βισίνσκι, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, του απήγγειλε κατηγορίες ότι είναι πράκτορας του καπιταλισμού, ότι είναι πράκτορας των Γερμανών ναζιστών και άλλα διάφορα».

Ο κ. Χρυσόγονος συμπληρώνει ακόμη πως: «τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν και βασανιστήρια για να αποσπούν ομολογίες από τους κατηγορουμένους και στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα, η εκτέλεση δεν γίνεται με πραγματικά πυρά είναι υπό τη μορφή δολοφονίας χαρακτήρων. Διότι, εξαπολύει τις χυδαίες αυτές ύβρεις ο κ. Καρανίκας για να καταπτοηθούν και όσοι άλλοι επίδοξοι κομματικοί αντιφρονούντες θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον. Κατ' ουσίαν, όλο αυτό καταδεικνύει την αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στα πολιτικά ζητήματα τα οποία έθεσε η ανακοίνωση της σοσιαλιστικής τάσης».

Τέλος, αναφέρει χαρακτηριστικά για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα: «Δεν τον ξέρω καν τον κ. Καρανίκα, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Το θέμα δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το θέμα είναι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα… Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα στα όργανα του κόμματος, διότι το κόμμα είναι κλειστό σαν φρούριο».