ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποκλείει να παραιτηθεί από βουλευτής ο Λεβέντης

den-apokleiei-na-paraitithei-apo-voyleytis-o-leventis-2213398

Με την επισήμανση ότι θα λάβει, ως θεσμικώς οφείλει, υπόψη του το περιεχόμενο της επιστολής που του απέστειλε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απήντησε στην έγγραφη πρόσκληση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη να μην υπογράψει και να αναπέμψει στη Βουλή το μόλις ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

«Σας ενημερώνω ότι θα τη λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου», αναφέρει ο κ. Πρ. Παυλόπουλος.

Εν τω μεταξύ, επιμένει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης στη σκέψη του να παραιτηθεί από βουλευτής εντός των επόμενων 24ώρων, δηλώνοντας αηδιασμένος από την κατάσταση η οποία επικρατεί εντός του Κοινοβουλίου. Η υπόθεση προσλαμβάνει επιπρόσθετο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κομματικό χώρο από χθες, καθώς η πρώην βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, παρεμβαίνοντας, αφενός καλεί τον κ. Λεβέντη να παραιτηθεί άμεσα «εάν η δήλωσή του έχει σοβαρότητα» και αφετέρου, προαναγγέλλοντας την επιστροφή της σε μια τέτοια περίπτωση ανοίγει θέμα εκλογής νέου προέδρου. «Θα παραιτηθώ από βουλευτής, όχι από πρόεδρος του κόμματος», διευκρινίζει ο κ. Λεβέντης σε συζήτηση που είχε στη Βουλή με δημοσιογράφους, «γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα».