ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης: «Παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι»

Βασίλης Λεβέντης:  «Παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι»

Παραιτείται ή δεν παραιτείται από την έδρα του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης; Πιθανότατα ούτε και ο ίδιος γνωρίζει, εάν κανείς κρίνει από τις αντικρουόμενες δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης και σήμερα Παρασκευή. 

«Δεν θα παραιτηθώ από πρόεδρος κόμματος, θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους. Εγώ θα κυκλοφορώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους… εγώ είμαι "σκυλοντόγκ"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική έδρα σε εκδήλωση του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη. 

«Ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του. Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Εγώ ό,τι λέω, δεν το αλλάζω. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα. Τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν θέλω … Δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα. Να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί υπάλληλοι … Αν κάνω πίσω θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αυτά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Διότι, το πρωί της Παρασκευής, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, η γραμμή του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων άλλαξε. 

Αφού, λοιπόν, χαρακτήρισε ως «ανοησίες» τα όσα μεταφέρθηκαν, σημείωσε ότι όλα γίνονται γιατί ο στόχος είναι να εξοντωθεί ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων. Μάλιστα, αφού διευκρίνησε ότι η πρόθεση παραίτησής του θα ενεργοποιηθεί εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλος υπογράψει το ψηφισθέν από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη διόρθωση της ταυτότητας φύλου. Στο τέλος, δε, σημείωσε ότι η, μέχρι χθες «ειλημμένη», απόφασή του για παραίτηση δεν είναι και δεδομένη, ακόμη κι αν, όπως αναμένεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκήσει την τυπική του υποχρέωση για δημοσίευση του νόμου.