ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καμίνης: Στόχος στις εκλογές να είμαστε δεύτερο κόμμα

g-kaminis-stochos-stis-ekloges-na-eimaste-deytero-komma-2215157

«Ο κ. Τόσκας δεν θα είχε θέση σε καμία σοβαρή κυβέρνηση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα ανομίας.

«Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ούτε ακτιβισμός ούτε Ρομπέν των Δασών, είναι συμμορία» σημείωσε ο κ. Καμίνης μιλώντας στους δημοσιογράφους Χρ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο και επισήμανε ότι ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα έχει ζητήσει την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πρόσθεσε ότι έχει εκθέσει τις ανησυχίες και τον προβληματισμό στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά οι απαντήσεις που είχε λάβει δεν ήταν ικανοποιητικές. 

«Το ζήτημα ασφάλειας είναι πρώτιστο δικαίωμα, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς το αίσθημα ασφάλειας» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα πράγματα πρέπει να τα λέει η προοδευτική παράταξη και όχι οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης από τη ΝΔ». Για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων, σημείωσε ότι «οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας, υφίστανται τον εκφυλισμό του πανεπιστημιακού ασύλου", ενώ χαρακτήρισε "προπύργια ανομίας τη Νομική Σχολή, το Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Το πανεπιστημιακό άσυλο κατάντησε να προστατεύει μόνο τους μπαχαλάκηδες» είπε ο κ. Καμίνης

Κεντροαριστερά

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Καμίνης δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος του νέου φορέα είναι να ηγηθεί της προσπάθειας να οδηγήσει την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή. “Μπορούμε να είμαστε δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές και για αυτό αγωνιζόμαστε. Μπορούμε και θα το κάνουμε”, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου, καθώς η υψηλή συμμετοχή θα δώσει ισχυρή νομιμοποίηση στο νέο κόμμα.