ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Καταλωνία: Η κυβέρνηση καθυστέρησε και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο

koymoytsakos-gia-katalonia-i-kyvernisi-kathysterise-kai-prokalese-diplomatiko-epeisodio-2215525

Ευθύνες στην κυβέρνηση για πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης να πάρει θέση στο καταλανικό ζήτημα, επέρριψε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε την επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, λέγοντας ότι ο τελευταίος σε συνέντευξή του απλώς αναρωτήθηκε για το λόγο της μέχρι τότε σιωπής της ελληνικής κυβέρνησης, και παρέθεσε στοιχεία, δηλώνοντας ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν στην απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας.

«Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εμπλέκει τον πρέσβη σε δήθεν συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, λογικής και μέτρου. Για να καλύψει τα λάθη της έκανε νέο ατόπημα, προχώρησε σε αδικαιολόγητη υπεραντίδραση» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, είναι ανήκουστη αντίδραση να επιτιμάται πρέσβης δημοσίως, καθώς οι πρέσβεις καλούνται και τους υποδεικνύεται το σφάλμα. Δεν διασύρεις, είπε, πρέσβη φίλης χώρας προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συνέκρινε δε τη στάση της κυβέρνησης έναντι του πρέσβη της Ισπανίας με τη στάση της έναντι της Βενεζουέλας και του πρέσβη της. «Είναι κρίμα, έχασαν την ψυχραιμία τους» σχολίασε.