«Σόου» με κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα από Αλβανία

«Σόου» με κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα από Αλβανία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «σόου» εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης αναλύεται από την Αθήνα η επιχείρηση κατεδάφισης κτιρίων και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, παρουσία μιας καταφανώς δυσανάλογης δύναμης 3.000 Αλβανών αστυνομικών, όπως μεταδόθηκε και από μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας. Η κυβέρνηση Εντι Ράμα ταλανίζεται από το σκάνδαλο του πρώην υπουργού Εσωτερικών και συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στα κτίρια που κατεδαφίστηκαν χθες δεν περιλαμβάνονται διατηρητέα της μειονότητας στη Χειμάρρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν. Σε χρησιμοποίηση του νομικού οπλοστασίου που παρέχεται για την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας, παρότρυνε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ζήτησε από την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές αντιδράσεις για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή