Εν μέσω ενστάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν για τις άδειες

Εν μέσω ενστάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν για τις άδειες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις θετικές ψήφους μόνο των βουλευτών της δικομματικής πλειοψηφίας πέρασε χθες από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για ζητήματα σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήγειραν από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της νομοθετικής διασφάλισης περιβάλλοντος οικονομικής διαφάνειας, ως προς τους υποψήφιους διεκδικητές των αδειών, και καθώς όπως υποστήριξαν δεν είδαν την κυβέρνηση να ανταποκρίνεται σε αυτό το σημείο, είτε καταψήφισαν (Νέα Δημοκρατία) είτε ψήφισαν «παρών» (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι). Καταψήφισε με διαφορετική επιχειρηματολογία και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε της διαδικασίας.

«Συζήτηση με ΕΣΡ»

«Η τροπολογία έχει ιδιαίτερη σημασία διότι μετά την ψήφισή της μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση. Θα ακολουθήσει σε πολύ λίγες μέρες η δημοσίευση της προκήρυξης και θέλω να πω ότι είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του έτους, δεν νομίζω ότι θα μπούμε στο επόμενο, θα έχουμε και τη διεξαγωγή της πολυθρύλητης διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία θα βγάλει επιτέλους αυτή την ντροπή από το τηλεοπτικό τοπίο και συνολικά από το θεσμικό πλαίσιο της χώρας. Καταλήξαμε στις συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις έπειτα από εξαντλητική συζήτηση με το ΕΣΡ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

«Θα είστε με τη νομιμότητα ή θα είστε με τα βοσκοτόπια και τους περίφημους τύπους σαν τον κ. Καλογρίτσα; Θα είστε με τη διαφάνεια ή με αυτούς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δημόσια λένε ότι ήταν “λαγοί” στη διαγωνιστική διαδικασία; Θα είστε με την τήρηση του Συντάγματος ή θα είστε με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Θα είστε με τη συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή θα εξακολουθείτε να έχετε τους αριστερούς τακτικισμούς;», υπογράμμισε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε: «Είτε θα προσκομίσετε, κύριοι της κυβέρνησης, θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας, εγγυήσεις για τη νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων, ουσιαστικό έλεγχο του “πόθεν έσχες” των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, αλλιώς η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. ΣΥΡΙΖΑ bank, βοσκοτόπια και λαγούς, πραγματικούς ή μεταμφιεσμένους, δεν πρόκειται να ανεχθούμε».

Νωρίτερα, στο θέμα είχαν με ενστάσεις έναντι των κυβερνητικών επιλογών αναφερθεί βουλευτές της ΔΗΣΥ (Θ. Θεοχαρόπουλος και Ανδρ. Λοβέρδος) και του Ποταμιού (Γ. Αμυράς). «Δεν βλέπω στην τροπολογία διάταξη για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες” των υποψήφιων καναλαρχών», σχολίασε ο κ. Αμυράς. «Είναι πάρα πολύ ενδελεχής ο έλεγχος, συνέβη και στον διαγωνισμό της 30ής Αυγούστου, απλά, κατά τη γνώμη μας, με τη συγκεκριμένη τροπολογία θωρακίζεται περαιτέρω», είπε σε σχόλιό του ο κ. Παππάς.

«Η κυβέρνηση προσδοκά να διαμορφωθεί ένα πιο φιλικό γι’ αυτήν τοπίο, μια νέα διαπλοκή», τόνισε ο κ. Εμμ. Συντυχάκης (ΚΚΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή