Μαθητές, καθηγητές, γονείς κατά καμερών σε ΕΠΑΛ

Μαθητές, καθηγητές, γονείς κατά καμερών σε ΕΠΑΛ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντιδράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών προκάλεσε η εγκατάσταση καμερών στο σχολικό συγκρότημα Ελευσίνας, όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ καθώς και το Εργαστηριακό Κέντρο της περιοχής. Για το θέμα συνεκλήθη το Σχολικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι του δήμου, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ενώ ζήτησαν να παραστεί και η εταιρεία που εγκατέστησε τις κάμερες. Από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση που να διασφαλίζει την ασφάλεια του συγκροτήματος και τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν για την προστασία του ακριβού εργαστηριακού εξοπλισμού που υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα, και τόνισαν ότι η λειτουργία καμερών αρχίζει μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σχολεία που διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε καθηγητές. Μαθητές του Γυμνασίου Αιαντείου στη Σαλαμίνα αναφέρουν ότι από την έναρξη της χρονιάς έχουν χαθεί 378 ώρες μαθημάτων. «Κάθε μέρα κάνουμε μόνο 4 ώρες μάθημα! Δεν κάνουμε κατάληψη, για να μη χάσουμε κι άλλες. Ο τελευταίος καθηγητής που ήλθε ήταν στις 16 Οκτωβρίου. Οταν ο σύλλογος γονέων επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η απάντηση ήταν “δυστυχώς, δεν έχουμε άλλους καθηγητές!”», αναφέρουν. Επίσης, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αράχωβας ζητούν από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Τέλος, στο Λύκειο της Καρδαμύλης Μεσσηνίας οι μαθητές κάνουν κατάληψη διότι οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να επισκευάσουν τη στέγη του σχολείου, η οποία στάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή