Ικανοποίηση από την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Ικανοποίηση από την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση εξέφρασαν σήμερα οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, Δημήτρης Συλλούρης, Νίκος Βούτσης και Yuli Yoel Edelstein, αντίστοιχα, για τα αποτελέσματα της σημερινής 2ης Τριμερούς Συνάντησής τους, στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών της τριμερούς συνάντησης, είπε ότι «προσβλέπουμε με ενδιαφέρον στην προσεχή τριμερή συνάντηση κορυφής των κυβερνήσεων των χωρών μας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 7 Δεκεμβρίου 2017».

«Αναμένουμε ότι κατά τη συνάντηση αυτή θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, μεταξύ των τριών χωρών μας, κατ΄ εικόνα και των προηγούμενων τριών συναντήσεων κορυφής, που αποτέλεσαν και το έναυσμα των δικών μας κοινοβουλευτικών συναντήσεων», σημείωσε και προσέθεσε ότι η συνεργασία των τριών Κοινοβουλίων θα ενισχυθεί περαιτέρω τους προσεχείς μήνες, «και προς τούτο είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει και η επόμενη τριμερής μας συνάντηση, την οποία θα φιλοξενήσει η Βουλή των Ελλήνων».

Στα καταληκτικά του σχόλια, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι έγινε καλή προετοιμασία, ώστε «η συνάντηση μας να μην είναι τυπική και επιφανειακή, αλλά να είναι μια ζωντανή, δημιουργική και πολύ χρήσιμη συνάντηση», προσθέτοντας ότι «αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι και την επόμενη φορά, που θα είναι στην Αθήνα το 2018, με την κατάλληλη προετοιμασία, την ίδια και ευρύτερη ατζέντα, μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Όπως είπε ο κ. Βούτσης «όλα τα μέτρα που προτάθηκαν -έτσι ώστε στο διάστημα ανάμεσα σε αυτές τις συναντήσεις να λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες για να είναι πετυχημένες οι συναντήσεις και να προωθούνται και στο πεδίο της καθημερινότητας και της κοινοβουλευτικής δράσης οι κοινές μας αποφάσεις- είναι πολύ θετικά και με αυτή την έννοια το τελικό ντοκουμέντο απηχεί μία πραγματικότητα και όχι απλά μια διάθεση και ένα θεληματισμό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κνεσσέτ εξέφρασε ικανοποίηση για όλα όσα συζητήθηκαν και επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση. «Ήρθαμε εδώ για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας και το καταφέραμε», είπε ο κ. Edelstein και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό δρόμο αυτά τα οποία κάναμε», με την ελπίδα «όλα αυτά που συζητήσαμε να τα δούμε και στην πράξη».

Η συνάντηση των προέδρων των τριών Κοινοβουλίων ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης που αναφέρεται στην τριμερή συνεργασία στα θέματα των υδάτινων πόρων, της επιχειρηματικότητας, και στην ενίσχυση των δεσμών με την διασπορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή