Αμεση Ανάλυση – Δημήτρης Κουφοντίνας: Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί;

Αμεση Ανάλυση – Δημήτρης Κουφοντίνας: Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί;

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο καθ' ομολογίαν βασικός «εκτελεστής» της 17 Νοέμβρη είναι έξω, αλλά το γεγονός πως όλα τα όπλα της δεν είναι μέσα. Δύο από τα περίστροφα που σκόρπισαν τον θάνατο -ένα εκ των οποίων βαφτίστηκε «ιστορικό 45άρι της 17Ν»- δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι περισσότεροι καταδικασθέντες για δολοφονίες, ληστείες, βομβιστικές επιθέσεις κ.ά. δήλωσαν άγνοια για την τύχη αυτών των όπλων και ο κ. Δημήτρης Κουφοντίνας αρνήθηκε να αποκαλύψει την τύχη τους.

Από το 2002, όταν έγινε η εξάρθρωση της οργάνωσης, υπάρχει ένα βασανιστικό ερώτημα: τι στην ευχή θέλουν το «ιστορικό κουμπούρι»; Σκέφτονται να κάνουν κάποιο «μουσείο επαναστατικής δράσης» και το φονικό όπλο να είναι το πολυτιμότερο έκθεμα τους; Το κρατούν για να το βγάλουν σε πλειστηριασμό, για να 'χουν κάτι στα γεράματά τους; Φοβούνται ότι θα αποκαλύψει ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης; «Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002, υπήρχε ένα όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε» έγραψε ο φυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης κ. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σε επιστολή που έστειλε πριν ένα χρόνο στην εφημερίδα «Έθνος» Μήπως σκέφτονται να το κληροδοτήσουν σε εκείνους που θα θεωρήσουν διάδοχους τους στην δολοφονική τους δράση;

Βεβαίως το σαρανταπεντάρι είναι παλιό και γι' αυτόν τον λόγο δύσχρηστο και ίσως δυσλειτουργικό. Εύκολα μπορεί κάποιος να βρει όποιο όπλο θέλει και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, αφού όπως λέει η λαοσωτήριος η εγκληματικότητα εξαφανίζεται. Όμως υπάρχουν πολλά ανόητα παιδάκια που έλκονται από την δράση της δολοφονικής οργάνωσης και το μυστήριο του χαμένου πιστολιού συντηρεί τον μύθο. Από το δικαστικό βούλευμα  του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με την εμπλοκή συνολικά 29 ατόμων στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» που είχαν οργανώσει αντιεξουσιαστές και ποινικοί το 2015 με στόχο απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεκάδες άλλες ένοπλες ενέργειες προκύπτει ότι «Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" απευθυνόμενοι στον Ξηρό που τους είχε ρωτήσει σε γράμμα για τα δύο πιστόλια της παλιάς εταιρείας – της 17Ν -, για τις νομικές επιπτώσεις ή αν το "σηκώνουνε", του απαντούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα» (Βήμα 10.1.2016)

Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει στην ελληνική κοινωνία ο κ. Κουφοντίνας για την φρενίτιδα των δολοφονιών στα χρόνια της δράσης του. Στο αρμόδιο συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού έπρεπε να απαντήσει σε ένα: που είναι τα κρυμμένα όπλα. Η ύπαρξή τους και μόνο δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες ότι θα τηρηθεί η πρόνοια του Σωφρονιστικού Κώδικα (άρθρο 53) που είναι προϋπόθεση της αδείας: «δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων»…

Διαβάστε ακόμη:

Με περιοριστικούς όρους η άδεια στον Κουφοντίνα

Θύελλα αντιδράσεων ενόψει της διήμερης άδειας Κουφοντίνα

Άδεια δύο ημερών στον Κουφοντίνα – Σήμερα αναμένεται να βγει

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή