ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας – Μπακογιάννη: «Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζετε»

Σταϊκούρας – Μπακογιάννη: «Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζετε»

Τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα και προβλέπουν πως η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι στο 1,6% φέτος, σχεδόν μισή μονάδα κάτω από την εκτίμηση που είχε κάνει στις προηγούμενες προβλέψεις της, σχολίασαν οι αρμόδιοι τομεάρχες Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και η Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη αντίστοιχα. 

«Η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνεται και από την Κομισιόν, είναι εντελώς  ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη» αναφέρουν μεταξύ αλλων και προσθέτουν πως «επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η Κυβέρνηση, αφού με τις ιδεολογικές εμμονές της καταδίκασε την οικονομία στην ύφεση την περίοδο 2015 – 2016, αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση: 

«Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μειώνουν την αναμενόμενη ανάπτυξη στο 1,6% από 2,1%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί καθοδική πορεία, αποτελώντας – την τελευταία τριετία – τη μοναδική “αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη” της Ευρώπης.

Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η Κυβέρνηση, αφού με τις ιδεολογικές εμμονές της καταδίκασε την οικονομία στην ύφεση την περίοδο 2015 – 2016, αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Οι λόγοι είναι προφανείς: Το καταστροφικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, οι ανελέητοι φόροι που έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες και η ανικανότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

Αντί να επαίρεται η Κυβέρνηση για το υπερπλεόνασμα που υφάρπαξε από τους Έλληνες, ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει».