Καμμένος: «Διακρατική συμφωνία με Σαουδική Αραβία» – απαντά με μηνύσεις

Καμμένος: «Διακρατική συμφωνία με Σαουδική Αραβία» – απαντά με μηνύσεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίγραφο της άδειας εξαγωγής τελικού χρήστη ως προς τον οπλισμό που πωλήθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ως απάντηση σε νέα δημοσιεύματα για την ύπαρξη μεσαζόντων, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το έγγραφο προκύπτει «ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας».

Καμμένος: «Διακρατική συμφωνία με Σαουδική Αραβία» – απαντά με μηνύσεις-1

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ψευδή τα δημοσιεύματα»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «τα Νέα» ψευδές και έριξε ευθύνες στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού με το ελληνικό κράτος.

Στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"», ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνόησε τις παρατηρήσεις του προξένου Ηλία Κλουβάτου και την επομένη, 13 Ιουνίου 2017, προχώρησε στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Διακρατική η οποία υπεγράφη στο αεροδρόμιο της Μίκρας μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του κ. Παπαδόπουλου.

«Ο πρόξενος αυτός, θα καλέσω τους τηλεθεατές να μπουν στο σάιτ του, λέγεται Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με σπαθιά και καμήλες στην έρημο, έχει διάφορα ο κ. Κλουβάτος» είπε ο Πάνος Καμμένος και στη συνέχεια άφησε υπαινιγμούς για τους χειρισμούς του λέγοντας, «ο κ. Κλουβάτος επιθυμούσε να γίνει δια της πρεσβείας και όχι δια του ακολούθου για να εμπλακούν μέσα κάποιοι απ' τους εμίρηδες που έχουν προφυλακιστεί. Ζητήσαμε να πάρουμε πιστοποιητικό από το υπουργείο Άμυνας για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λέει ο πρόξενος ή αυτά που λέει το υπουργείο Άμυνας και πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο πιστοποιητικό της διακρατικής συμφωνίας ανέφερε: «Απ' την πρεσβεία, το πήραμε αυτό, αυτό το πιστοποιητικό το έχω δώσει στον κ. Κικίλια από πέρυσι» είπε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Τι γίνεται μετά: Ξαναέρχεται μετά η πρεσβεία και κάνω επιστολή στον κ. Κοτζιά και μάλιστα ο πρέσβης ο κ. Καραγιάννης του διπλωματικού μου γραφείου και ο ΓΔΑΕΕ ο κ. Κυριακίδης λένε στην πρεσβεία αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία περί του το πιστοποιητικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάντε εγγράφως την άρση της εξουσιοδότησης του κυρίου αυτού και υποδείξτε μας ποιος είναι εξουσιοδοτημένος και δεν απάντησαν ποτέ…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή