Προσκλητήριο προς επενδυτές από Αλ. Τσίπρα

Προσκλητήριο προς επενδυτές από Αλ. Τσίπρα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτάσσοντας τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα καθιστά σαφές ότι έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης», ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε χθες, από το βήμα της 2ης Ευρωαραβικής Διάσκεψης, προσκλητήριο προς επίδοξους επενδυτές: «Σας καλώ να αξιοποιήσετε αυτό το momentum, αυτή τη μεγάλη αλλαγή, προκειμένου να βρεθούμε μαζί, να θέσουμε μαζί τις βάσεις για ένα νέο όραμα ελληνοαραβικής και ευρωαραβικής, ευρύτερα, οικονομικής συνεργασίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Λίγο αργότερα, σε συνάντηση που είχε, με αφορμή τη διάσκεψη, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της επιτροπείας. «Εσείς βγήκατε πρώτοι από το μνημόνιο, τώρα βγαίνουμε και εμείς», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Αναστασιάδη.

Στην ομιλία του στη διάσκεψη, ο πρωθυπουργός στάθηκε σε δύο παραμέτρους, τη σημασία των οποίων ανέδειξε: τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως γέφυρας και διαύλου ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο και στις οικονομικές προοπτικές που διαμορφώνονται για τη χώρα. Οπως τόνισε, η Ελλάδα όχι απλώς επιτυγχάνει, αλλά υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ σταθερά βελτιώνονται όλοι οι οικονομικοί δείκτες.

Μεταρρυθμίσεις

Αναφορικά με τις επενδύσεις, την προσέλκυση των οποίων έχει αναγάγει σε κεντρικό στόχο για την επιτυχία της οικονομίας η κυβέρνηση, ανέφερε ότι προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα υγιές περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων. Μίλησε για παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, ενώ αναφέρθηκε στην task force που λειτουργεί υπό την εποπτεία του με αντικείμενο να παρακολουθεί σημαντικά επενδυτικά projects και να διευκολύνει τους επενδυτές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εγείρονται. Εκανε, μάλιστα, ξεχωριστή αναφορά στα μεγάλα επενδυτικά projects, στα οποία συμμετέχουν μεγάλες αραβικές εταιρείες. «Οπως ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, το Ελληνικό, που είμαστε από πάνω και διαρκώς παρακολουθούμε όλη τη διάρκεια υλοποίησης αυτού του μεγάλου project», όπως δήλωσε.

Αναφορικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, τονίζοντας ότι είναι η μόνη χώρα που ανήκει ταυτόχρονα στην Ευρωζώνη και στο ΝΑΤΟ και βρίσκεται σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Εκτεταμένη αναφορά, έκανε, τέλος, στα ενεργειακά projects που υλοποιούνται και αναβαθμίζουν τον ρόλο της χώρας ως σημαντικού περιφερειακού ενεργειακού κόμβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή