ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία των ΝΕΩΝ

Εξηγήσεις για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία των ΝΕΩΝ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στα δημοσιογραφικά γραφεία, όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα», λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι θα υποβάλλει μήνυση, για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Οι δύο ένστολοι αναζήτησαν το διευθυντή της εφημερίδας Παν. Λάμψια, χωρίς ωστόσο το αίτημά τους να σχετίζεται με οποιαδήποτε διαδικασία αυτοφώρου ως αποτέλεσμα μήνυσης του Υπουργού Άμυνας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της παρουσίας τους ήταν να τον ενημερώσουν για θέματα ασφάλειας των γραφείων, που βρίσκονται στην περιοχή της Καλλιθέας. 

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση αμυντικού υλικού από την Ελλάδα προκαλεί και πολιτικές εντάσεις. Η Νέα Δημοκρατία έθεσε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, διερωτώμενη γιατί ο κ. Τσίπρας καλύπτει το εξόφθαλμο, όπως υποστηρίζει, σκάνδαλο. 

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ψευδές και έριξε ευθύνες στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ.