ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση για Καμμένο

Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση για Καμμένο

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Απαντώντας στη χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο πρόεδος της ΝΔ «θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδο του, μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore εταιρία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι», αν προβεί στην εν λόγω κίνηση, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για «ομολογία ήττας».

«Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος», σχολίασε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος.

ΝΔ: Να μιλήσει ο κ. Τσίπρας

Πάντως, από την πλευρά της, η ΝΔ, μετά τα ερωτήματα που έθεσε και προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση, επανήλθε το Σάββατο με νέα ανακοίνωση, απευθυνόμενη και πάλι προς τον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «κρύβεται στο γραφείο του».

«Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων», τονίζει, μεταξύ άλλων η Πειραιώς.

«Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ», προσθέτει η ΝΔ και συμπληρώνει:

«Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα  την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του», καταλήγει.