ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N.Κοτζιάς: Θέλουμε η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ

N.Κοτζιάς: Θέλουμε η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ

«Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Αλβανό ομόλογο του, Ντ. Μπουσάτι, στην Κρήτη.

Αναλυτικά η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ: 

«Με το συνάδελφό μου, Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες από χθες το πρωί. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και αύριο, πριν να πετάξουμε για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών
Εξωτερικών της ΕΕ.

Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο,
όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη. Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ.

Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».