Χρ. Στυλιανίδης: Η δημιουργία του rescEU, κίνητρο ενίσχυσης των δομών πρόληψης εκτάκτων αναγκών

Χρ. Στυλιανίδης: Η δημιουργία του rescEU, κίνητρο ενίσχυσης των δομών πρόληψης εκτάκτων αναγκών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iσχυρά κίνητρα ώστε τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις δικές τους δομές πρόληψης εκτάκτων αναγκών περιλαμβάνει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του rescEU, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της δημιουργίας του rescEU, πέραν της προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών σε στιγμές φυσικών καταστροφών, είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια μίας ευρωπαϊκής κουλτούρας πρόληψης απέναντι στα αυξανόμενα φαινόμενα που η κλιματική αλλαγή επέφερε. Το rescEU, ταυτόχρονα, προσφέρει ισχυρά κίνητρα, έτσι ώστε τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Διότι, ακόμα και με τη δημιουργία του rescEU, την πρωταρχική ευθύνη αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών την έχει κάθε κράτος-μέλος. Το rescEU είναι το συμπληρωματικό δίχτυ ασφαλείας για εκείνες τις κρίσιμες στιγμές που δεν επαρκούν τα εθνικά μέσα διαχείρισης» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Συλιανίδης.

«Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι κοινή, είναι συλλογική, διότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες φυσικές καταστροφές από μόνη της. Ως Ευρωπαίοι οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά στις νέες σκληρές πραγματικότητες επί του εδάφους» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή