ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης προτρέπει ο Τσίπρας τον Σουλτς

Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης προτρέπει ο Τσίπρας τον Σουλτς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συμομιλίας που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε. και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν ειναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετυχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…», φέρεται να του είπε ο κ. Τσίπρας.