ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Σε πολύ καλό κλίμα, ως αναμενόταν, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο συντονισμός των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων και ο προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση στις 6 Δεκεμβρίου των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗ.ΣΥ και Ποταμιού, ενώ το συντονιστικό συνέδριο τοποθετείται την Ανοιξη.

Οσον αφορά το νέο όνομα η εισήγηση της προέδρου κ. Γεννηματά είναι το «Κίνημα Αλλαγής», το οποίο βρίσκει σύμφωνο τόσο τον Στ. Θεοδωράκη, όσο και τον Γ. Παπανδρέου με τον οποίο η κ. Γεννηματά είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Η νοοτροπία που οδήγησε στην επιλογή του ονόματος είναι στο πρώτο συνθετικό να αποτυπώνει την συλλογικότητα έξω από τα στενά κομματικά όρια ενώ η λέξη Αλλαγή, έχει σαφώς άρωμα Ανδρέα Παπανδρέου.

O Σταύρος Θεοδωράκης ανήρτησε στο twitter: 

Τέλος, σε κοινή ανακοίνωσή τους η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ενημερώνουν τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ώστε οι μετρήσεις της κοινής γνώμης να γίνονται στο εξής με το ενιαίο όνομα «Κίνημα Αλλαγής».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/