ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός αξιωματούχος για Ερντογάν: Το τανγκό θέλει πάντα δύο

kyvernitikos-axiomatoychos-gia-erntogan-to-tangko-thelei-panta-dyo-2222014

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις» τόνισε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, αμέσως μετά τη συνάντηση του  Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση, με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για το τάιμινγκ της επίσκεψης Ερντογάν, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε: «Οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ