ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

synantisi-tsipra-anastasiadi-stis-vryxelles-2223229

Πλήρης σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής  Δημοκρατίας ενδελεχώς για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τις θέσεις που ανέπτυξε προς τον Τούρκο Πρόεδρο και άπτονται της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα διαπιστώθηκε, επίσης, η πλήρης σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν όπως οι κυβερνήσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό για τα περαιτέρω βήματα, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου