ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πολεμά τη μεσαία τάξη

theodorakis-i-kyvernisi-polema-ti-mesaia-taxi-2223963

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν ταξικό πόλεμο απέναντι στη μεσαία τάξη» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και εξήγησε: ««Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό, καθώς επιφυλάσσουν φόρους γι' αυτούς που ξεκινούν, που επιχειρούν και που προσπαθούν, ενώ για όλους τους άλλους -τους άνεργους, τους φτωχούς και τους αδύναμους- επιφυλάσσουν μία γερή δόση από έμμεσους φόρους».

«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις, γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει» προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα είπε ότι η κυβέρνηση μοιράζει αυτές τις ημέρες «κάτι υπόλοιπα», επειδή τα έχει πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους στον καφέ, τη μπύρα, το τηλέφωνο, τη τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και στα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ.

Κορυφώνοντας την κριτική του, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους και το βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος».

Σχολιάζοντας δε το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ο κ. Θεοδωράκης το χαρακτήρισε «fake news».

Διερωτήθηκε επίσης «πού θα πάνε τα επτά δισεκατομμύρια πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018» για να δώσει την εξής απάντηση: «Θα το πω με την παλιά σας γλώσσα: Θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, επαχθoύς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους. Και αυτά δεν τα επιβάλλουν οι γερμανοτσολιάδες, αλλά ο κ. Τσακαλώτος».

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του κινήματός μας που αναζητεί σύγχρονες λύσεις μακριά από τα συμφέροντα των συντεχνιών», κατάληξε ο κ. Θεοδωράκης.