Κουτσούμπας: Προαναγγελία αντιδράσεων για το ζήτημα των απεργιών

Κουτσούμπας: Προαναγγελία αντιδράσεων για το ζήτημα των απεργιών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι, στα όποια νέα μέτρα σχεδιάζονται, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το εργατικό κίνημα θα έχουν δυναμικές αντιδράσεις. Με αφορμή, ειδικότερα, την προωθούμενη τροπολογία για το ζήτημα των απεργιών, σημείωσε με έμφαση: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το δικαίωμα της απεργίας. Σας προειδοποιούμε ότι το χέρι της εργατικής τάξης είναι πολύ πιο δυνατό απ’ ό,τι νομίζετε».

Παράλληλα, ως απάντηση στην κριτική που ασκούν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ (το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε το ΚΚΕ για «διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ»), ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Κάποιοι υπουργοί σας ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις. Θα βάλετε γύψο και στις συγκεντρώσεις; Θα επιτρέπετε μόνο όσες εσείς θέλετε; Υπουργοί συμπεριφέρονται εντός της Βουλής ως τρολ του Διαδικτύου. Θα μας βρείτε μπροστά σας». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, απαντώντας στο κεντρικό επιχείρημα της κυβερνώσας πλειοψηφίας, τόνισε ότι «έχει ξεπεραστεί κάθε όριο θράσους και εξαπάτησης με τα όσα λέγονται για το τέλος των μνημονίων και τα θετικά που θα γίνουν μετά τον Αύγουστο του 2018». Και υπό αυτό το πρίσμα συνέχισε: «Είναι μεγάλη πολιτική απατεωνιά αυτό για το τέλος των μνημονίων. Προωθείτε νέα μέτρα, παρά τις εξαγγελίες σας για ανάπτυξη. Θα μας ζητάτε νέες θυσίες για να “θωρακίσουμε” την ανάπτυξή σας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται συνεχώς. Δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ για τα επόμενα χρόνια». Για να συμπληρώσει: «Αφήστε τις κορώνες για τα επιδόματα που δίνετε. Κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση δίνει τέτοια επιδόματα φτωχοκομείου για να συγκαλύψει τις πολιτικές της. Συνεχίζετε πολιτικές μείωσης μισθών». Παράλληλα, άσκησε εντονότατη κριτική και για επιλογές στο πεδίο των εθνικών θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή