Σπυράκη: Βρείτε ενιαία θέση για το Σκοπιανό ή κάντε εκλογές

Σπυράκη: Βρείτε ενιαία θέση για το Σκοπιανό ή κάντε εκλογές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να χαράξει ενιαία θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ ειδάλλως να προσφύγει σε εκλογές ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον ρ/σ Αλφα 9,89, η κυρία Σπυράκη ανέφερε: «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια γνώμη και οι ΑΝΕΛ να έχουν διαφορετική. Αν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει μια ενιαία θέση, τότε υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης και τότε δεν υπάρχει κυβέρνηση. Η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει ενιαία πρόταση. Πρόταση που θα βασίζεται στην πλειοψηφία».

Και προσέθεσε τα εξής: «Η ΝΔ τοποθετήθηκε έγκαιρα και με την ευθύνη που της αναλογεί στο εθνικό θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μια ενιαία θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση έχει αυτή την ώρα την ευθύνη. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και εφόσον καταλήξει σε ένα σημείο, καλό θα ήταν να ενημερώσει και τα κόμματα και προφανώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι τότε δεν τοποθετούμαστε. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη».

«Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει ενιαία στάση της κυβέρνησης, διαφορετικά πάμε σε εκλογές. Το νωρίτερο το καλύτερο», υπογράμμισε η κυρία Σπυράκη εκτιμώντας μάλιστα πως το 2018 θα είναι έτος εκλογών.

«Εμείς θεωρούμε ότι όσο το δυνατόν νωρίτερα (γίνουν), τόσο καλύτερα. Είναι σαφές ότι ετοιμαζόμαστε, το 2018 είναι πολύ πιθανόν να είναι εκλογικό έτος. Ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας».

Η κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τόσκα με τις οποίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκδήλωσε τη βούληση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τον «Ρουβίκωνα»

«Σκέφτεται να το κάνει; Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση ακυρώνει τον εαυτό της. Υπάρχει μια μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή του νόμου», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή