Η διόλου ευκαταφρόνητη «ομάδα» των ανεξαρτήτων

Η διόλου ευκαταφρόνητη «ομάδα» των ανεξαρτήτων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προ ημερών θετική ψήφος της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου για τον προϋπολογισμό του 2018, που συνοδεύτηκε από την πρωθυπουργική φράση «πάμε καλά και αυξανόμαστε», φέρνει στο προσκήνιο μία αθέατη διελκυστίνδα με επίκεντρο τους ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι αποτελούν μία διόλου ευκαταφρόνητη «ομάδα» που φθάνει τον αριθμό εννέα και ξεπερνά τόσο την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ όσο και εκείνη της Ενωσης Κεντρώων. Εξαιρώντας τους δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση και Νίκο Μίχο, των οποίων η ανεξαρτητοποίηση από το ακροδεξιό μόρφωμα δεν τους κατατάσσει στο δημοκρατικό τόξο, παρουσιάζει ενδιαφέρον η στάση των υπολοίπων απέναντι στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου, η οποία ήρθε στο προσκήνιο με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, κινείται πλέον ομόκεντρα με την κυβέρνηση.

Η ίδια σχολιάζοντας τη στάση της είπε πως θα ψηφίζει κατά συνείδηση, αρνούμενη πως εντάσσεται επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα προηγήθηκαν ωστόσο της ψήφου της, με την εισβολή στα γραφεία του πρώην κόμματός της στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη για «κλίση» προς τη Ν.Δ., δείχνουν πως το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον μονόδρομος.

Αντίθετα ο Στάθης Παναγούλης, βουλευτής Β΄ Αθηνών, δεν χάνει ευκαιρία να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στον Αλ. Τσίπρα. Τούτο όμως δεν φαίνεται πως αρκεί για προσέγγιση με το κόμμα της Φ. Γεννηματά, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να εντάξει πρόσωπα που «έφυγαν στα εύκολα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Στάση αναμονής κρατά η βουλευτής Β΄ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, μετά την πρόσφατη διαγραφή της από τον Κυρ. Μητσοτάκη, παρά τις φήμες που αναπτύχθηκαν για πολιτικό φλερτ με τον Πάνο Καμμένο. Η παρουσία της στο 11ο συνέδριο της Ν.Δ. μαρτυρεί του λόγου το αληθές.

Βουλευτής του Ποταμιού από το 2015, με έντονες φιλελεύθερες αναφορές, ο Χάρης Θεοχάρης, αυτή την περίοδο κινείται εντελώς αυτόνομα, καθώς η εμπλοκή του στον νέο φορέα με το όνομα «Δημοκρατική Ευθύνη» από κοινού με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, συνοδεύτηκε από διαφωνίες και αποχώρησή του. Οι πολιτικές του απόψεις είναι σαφώς πιο κοντά στη Ν.Δ., ωστόσο οι επαφές παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο Γεώργιος Καρράς, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τη ΔΗΣΥ. Η προερχόμενη από το Ποτάμι Κ. Μάρκου είχε δηλώσει την πίστη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας την ένταξή της στη Ν.Δ. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ίδρυσε τον δικό του φορέα, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» και πλέον ως ανεξάρτητος λειτουργεί σαν ελεύθερος σκοπευτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT