ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο Τσίπρας έχει γίνει το «pet» των Ευρωπαίων – Τα περνάει και τα καταπίνει όλα αμάσητα

voridis-o-tsipras-echei-ginei-to-pet-ton-eyropaion-amp-8211-ta-pernaei-kai-ta-katapinei-ola-amasita-2225998

Ως «κατοικίδιο» των ευρωπαίων χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που έχει γίνει το «pet» των ευρωπαίων. Τον «περιφέρουνε» δεξιά και αριστερά και λένε «παιδιά κοιτάξτε εδώ, πήραμε έναν σκληρό αριστερό επαναστάτη, κοιτάξτε πώς τον κάναμε». Τα περνάει και τα καταπίνει όλα αμάσητα», είπε χαρακτηριστικά, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο Ερντογάν τον έχει μετατρέψει σε καρπαζοεισπράκτορα. Ήρθε εδώ, είπε όλα αυτά που είπε, δεν άνοιξε ουσιαστικά ρουθούνι, δεν βγήκαμε, πλην του Παυλόπουλου, να του πει ένας άνθρωπος κουβέντα για όλα τα ζητήματα που άνοιξε και πήρε και δέσμευση ο Ερντογάν ότι πρόκειται να εκδώσουμε τους τούρκους αξιωματικούς». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε ότι «Το σημαντικό είναι ότι βγαίνει μια διοικητική επιτροπή ασύλου, η οποία στην πραγματικότητα επισημαίνει αυτό που έχει επισημάνει όλη η Ευρώπη, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την διεξαγωγή δίκαιης δίκης για όσα αποδίδονται στους συγκεκριμένους, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Εξαντλήσανε το μόνο ένδικο δικαίωμα που είχαν προκειμένου να υποταχθούν στα κελεύσματα του Ερντογάν».

Ο κ. Βορίδης, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει καμία κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε: «Πες μου μια υπόσχεσή του που έχει τηρήσει. Μια δέσμευσή του που τήρησε και δεν εξευτέλισε».  
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι όταν άκουσε «τον Κοντονή στην Βουλή να υπερασπίζεται τους πλειστηριασμούς και να λέει «μα δεν έχει δικαίωμα η μάνα με τα 3 παιδιά που δεν της πληρώνει διατροφή ο πλούσιος πρώην σύζυγός της να προχωρήσει σε πλειστηριασμό;»  Το να λέω έτσι ψέματα και να διαψεύδομαι στο επόμενο λεπτό, ε δεν μπορώ να το κάνω».

«Θα συλλάβουν την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη; Τί θα κάνουνε; Αυτοί οι συγκεκριμένοι θα επιδιώξουν σε κάθε περίπτωση να μην διενεργηθούνε οι πλειστηριασμοί. Θα επιδιωχθεί η σύλληψη», πρόσθεσε.
Τέλος, σχετικά με το Σκοπιανό, ο κ. Βορίδης είπε ότι μέχρι στιγμής, κρατάει τις δηλώσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Είναι ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα  και πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί σοβαρά όταν εμφανίζεται η κυβέρνηση στο εσωτερικό της να μην έχει συγκεκριμένη θέση».

«Εδώ υπάρχουν τεράστια ζητήματα γιατί το θέμα της ονομασίας είναι συνδεδεμένο με θέματα αλυτρωτικά, με την χρήση συμβόλων, με τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου, με τις ονομασίες που έχουν χρησιμοποιήσει τα Σκόπια, με μια οικειοποίηση, απαράδεκτη, της ελληνικής ιστορίας. Δεν είναι έλα ρε παιδιά, να βρούμε ένα όνομα, το κουράσαμε», πρόσθεσε.