ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το έγγραφο της ΤτΕ καταρρίπτει τους μύθους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

pasok-to-eggrafo-tis-tte-katarriptei-toys-mythoys-nd-syriza-anel-2226356

Επίθεση στα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή αλλά και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε σταλεί το 2009 προς τον τότε Διοικητή της κ. Γ. Προβόπουλο (το περιεχόμενό του δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής) και το οποίο προειδοποιούσε για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου εκείνου του έτους.

Το έγγραφο, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, καταρρίπτει «τους ισχυρισμούς όσων επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε στα Μνημόνια Κίνημα.

Μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η έκθεση καταρρίπτει όλους τους μύθους που χτίστηκαν τη «μνημονιακή» περίοδο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ σχετικά με τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τους πραγματικούς υπαίτιους.

Οι πρωταγωνιστές του εκτροχιασμού, σε ανοικτή συνεργασία σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενοι από κοινού την ίδια αφήγηση για την κρίση, επιχειρούν συστηματικά  την τελευταία οκταετία να μεταθέσουν  τις ευθύνες  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009. (…)

Η Έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επαναφέρουμε την πρόταση μας  για την συγκρότηση μιας Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει πως η χώρα έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, γιατί δεν λειτούργησαν οι  μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί απέτυχαν οι αγορές να διαβλέψουν έγκαιρα τους κινδύνους του υπερδανεισμού. Έτσι, θα μας δοθεί η ευκαιρία να θωρακίσουμε θεσμικά τη χώρα.»