ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεφελούδης: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα

nefeloydis-to-pame-antigrafei-ton-royvikona-2226876

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, έκανε αναφορά στη χθεσινή εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, την οποία χαρακτήρισε ως «έκφραση πολιτικής αλητείας».

«Με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων…. αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας. Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης- λέγε με Ρουβίκωνα -που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.

Με δηλώσεις του στον «Αθήνα 9,84», αναφέρθηκε στο θέμα της απεργίας και τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι «είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία».

«Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας.  Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία. Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία», πρόσθεσε.